Studiile demonstreaza: Dansul combate depresia!

Ai auzit ca dansul combate depresia? Mai puțin stres, mai multă fericire și o doză muuult mai mare de încredere. Toate acestea le obții …dansând! Cum combate dansul depresia si starile negative? Îți explicăm în rândurile care urmează.

Mai întâi pune-te în următoarea situație. Imaginează-ți că te duci la doctor pentru o consultație și o rețetă. Și te trezești că doctorul face un lucru total diferit față de așteptările tale și îți prescrie o doză de lecții de dans!

Terapia prin dans – rezultate dovedite stiintific

Stai un pic…pe bune?? Da, e foarte pe bune. S-a întâmplat pe parcursul unui nou studiu referitor la dans realizat de către Universitatea Derby din Anglia, unde pacienților diagnosticați cu depresie le-a fost prescris tratament cu dans în loc de medicamente.

Rezultatele? Spectaculoase!

S-a constatat:

  1. Cresterea nivelului de fericire
  2. Cresterea increderii in sine si in propriile abilitati sociale 
  3. Scadere a hormonilor stresului si a depresiei 
  4. Imbunatatirea constientizarii timpului prezent si a propriei persoane
  5. Faptul ca dansul combate depresia, anxietatea, starile de neliniste si nesiguranta.

Probabil te întrebi: “Cum a fost posibil ca niște simple cursuri de dans să ducă la rezultate atât de bune?!” Specialiștii care au realizat acest studiu au demonstrat ca o combinație de exerciții, interactiune sociala si concentrare in timp ce inveti aceste noi abilitati de a dansa, cresc increderea in fortele proprii si nivelul de fericire.

Un grup de specialisti de la Universitatea din Anglia au mers chiar mai departe. Au realizat un studiu pe 2 grupuri tinta timp de 6 saptamani.  Un grup a participat la lectii de tango, iar celalalt grup nu a facut nimic. Ce crezi ca au descoperit legat de grupul care a invatat sa danseze tango? Un nivel mult mai mic de depresie si anxietate.

Dansul – tratament pentru trup si suflet

Nu degeaba multi dansatori de tango din România ne spun ca se simt dupa fiecare dans mai sexy si mai relaxati.

Mai mult, Asociatia Americana de Terapie prin Dans, declara ca dansul aduce intregul corp catre o postura mai optimista si mai deschisa. Aceasta expresie fizica demonstreaza ca oamenii sunt capabili sa lase la o parte trairile negative si sa isi confrunte anumite stari prin cai mult mai simple decat si-ar fi imaginat.

Asadar ce inseamna toate acestea? Nimic mai mult, nimic mai putin , decat ca dansul este noul tip de terapie, de medicament care prinde tot mai mult avant pe zi ce trece. Dansul combate depresia si gandurile negative. Partea cea mai buna este ca tot ceea ce ai nevoie ca sa fii bine este propriul tau corp si cateva melodii frumoase. Iar cursuri de dans vei gasi chiar in orasul tau de la nivel super incepator cu instructori dedicati.

P.S. Avem profesori de dans foarte faini in Romania. Merita sa incerci. 😉

Acestea fiind spuse, nu mai sta pe ganduri. Hai si misca-te in pasi de dans catre o viata mai placuta si un suflet mai fericit!  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *