Tu faci aceste greseli cand alegi pantofi pentru dans?

Spectaculoși, grațioși și extrem de sexy. Din ce în ce mai multe modele ne fac cu ochiul cand cautam pantofi pentru dans. Vezi o grămadă de poze superbe și simți că fiecare pantof este modelul perfect pentru tine. Dar oare ceea ce speri se potrivește cu ceea ce primești în final?

Despre asta vorbim astăzi. Despre acei pantofi frumoși în poze, dar dificili și dezamăgitori în realitate. Cum să îi deosebești? Cum să alegi cu cap fără să îți arunci bănuții degeaba?

Hai să îți spun un secret…

Pantoful de dans a devenit una din bijuteriile tale importante, nu-i așa? Cu pantoful potrivit chiar poți cuceri lumea, în special pe ringul de dans. Give a girl the right shoes… 🙂

Întâlnesc de multe ori în România cliente care vor acel pantof de dans pentru că este un pantof pentru dans. Și atât. Pentru că numele spune deja totul. Sau se orientează să cumpere cel mai ieftin pantof de dans. Pentru că și acel pantof este tot pentru…dans. Sau pentru că este colorat. Sau e plin de strasuri si prețul este extraordinar de mic!

Însă lucrurile sunt mai profunde de atât. Te întreb: atunci când alegi să îți faci dantura alegi strict în funcție de care doctor e mai ieftin? Sau te interesează și sănătatea și estetica ta pe termen lung? Dacă zâmbetul tău va fi strâmb… rămâi o viață întreagă  mulțumită că ai plătit cel mai mic preț?   Pentru că aceeași situație poate fi și când alegi pantofi pentru dans. Dacă alegi o pereche de pantofi nepotriviți, vor apărea de îndată și neplăcerile.

La început poate nu observi, te gândești că e normal să simți disconfort pentru că ai dansat atât de mult seara trecută! Însă este important să recunoști anumite semne din timp și să renunți la acei pantofi cât mai repede posibil.

Adevărul: La ce trebuie să fii atentă?

Cum este conformația corpului tău și de ce grad de comoditate ai nevoie

Atunci când cumperi o pereche de pantofi de dans trebuie să ții cont de conformația ta și de gradul de comoditate pe care ți-l oferă acei pantofi. Este posibil să vezi o pereche de sandale de dans latino și să te vrăjească instant o culoare interesanta si un preț mic. De exemplu China este plină de astfel de modele. Însă dacă nu este piele, nu există tehnologie specială pentru amortizarea șocurilor, nu au protecție pentru degete și când pui mâna pe ei parcă sunt din carton… atunci mai bine nu îi cumpăra.

Are rost să mai pomenesc de lățime, calapod, deschidere și toc zdravăn?  Atunci când sandalele nu ți se potrivesc, degetele picioarelor alunecă mult afară din pantof, provocând la un moment dat durere. Auch! Disconfort, ușor la început, care se transformă treptat în afecțiune. Genunchi dureroși, glezne problematice și articulații inflamate. Ia măsuri din timp pentru că vrem ca peste 10 ani să te vedem în poze și video-uri cu o postură și un zâmbet la fel de frumoase ca acum.

Acesta este motivul principal pentru care MIMI Dance comercializează doar pantofi de dans realizați în ateliere din Europa. Lucrați individual de către oameni dedicați industriei dansului sportiv. 

Cum este tocul viitorilor pantofi pentru dans

Cu un toc clepsidră puternic vei avea o stabilitate mai bună în dans. Dar clepsidră nu înseamnă că este din start stabil. Tocul trebuie turnat și lipit bine. De asemenea flecurile trebuie să fie una cu tocul, să se integreze perfect în peisaj. Dacă vezi că pantofii sunt strâmbi, nu stau într-o poziție dreaptă pe o suprafață plană, satinul are aspect ieftin și flecurile nu sunt aliniate cu restul tocului…fugi. Run baby run! Cu siguranță prețul de producție a fost foarte mic pentru că materialele folosite sunt de cea mai slabă calitate. Și nu cred că vrei să dansezi în așa ceva. În cel mai bun caz se vor lărgi dupa 2-3 dansuri și vei simți că înoți în ei și va trebui să îi arunci. În cel mai rău caz articulațiile tale, genunchii și spatele, vor începe să sufere.

Pont Cu cât un toc este mai subțire și mai înalt cu atât va fi mai greu să îți menții echilibrul. Mai ales dacă dansezi latino sau salsa. De altfel, tocul potrivit ușurează din presiune și distribuie greutatea în mod egal pe ambele picioare. Cere sfaturi vânzătorului. Un profesionist în pantofi pentru dans te va ajuta să faci alegerea ideală.

Citește și ghidul nostru despre cum să îți alegi primii pantofi de dans. 

Studiază mirosul pantofilor. Este miros de piele naturală sau miros de chimic/substanțe toxice?

Pantofii de dans originali, din piele și satin de calitate, miros a …piele. Poate vei simți și un ușor miros de adeziv, în urma procesului de lipire a elementelor pantofului. Este firesc. Însă dacă sandalele miros puternic ca și papucii cumpărați din China…atunci e mai bine să îți vezi de treabă. Nu doar că materialul este toxic și ieftin, ci în contact cu transpirația picioarelor tale, toate acele substanțe îți pătrund direct în sânge. Brrrrr…

Discută, discută, discută cu persoana care îți vinde pantofii

Cel mai simplu mod de a fi mulțumită cu ceea ce cumperi este să discuți cu consultantul de vânzări al magazinului. Cu cât primești mai multe date tehnice privind modul de fabricare al pantofilor, cu atât știi că alegi ce trebuie. Cu cât ești mai informat și primești mai multe garanții cu atât știi că vei dansa bine în acei pantofi. Întreabă de țara de producție. Întreabă de tipul manufacturii. Sunt produși în serie sau manual? Pentru că o pereche de pantofi salsa ieftini este posibil să coste în realitate mai puțin decât o sticlă de Cola. Mda. Apreciază-ți picioarele la adevărata lor valoare și cinstește-le ca să te poată dansa vreme lungă.

Bine de știut

Purtatul în exces al pantofilor de dans nepotriviți și foarte ieftini, aduce în timp consecințe mai grave decât dureri de picioare ce trec în câteva zile. Durerile și afecțiunile gleznei sunt printre cele mai fericite cazuri în care te poți afla. Poți suferi afecțiuni ale spatelui și deplasări ale șoldului. Atunci când dansezi în pantofi pentru dans nepotriviți, ca să îți menții echilibrul vei pune o presiune mare pe șolduri și coapse. Aceste părți ale corpului se tensionează, se încordează și treptat se deformează.

O altă afecțiune întâlnită la persoanele ce poartă sau au purtat pantofi de dans nepotriviți este osteoporoza genunchilor, adică degenerarea articulațiilor. La început pot apărea câteva dureri și stări de disconfort care în cateva zile dispar. Dar ele revin cu o durată tot mai mare. De multe ori dansatoarea simte nevoia să renunțe pentru o vreme la pantofii de dans înlocuindu-i cu încălțăminte sport. Problema în sine nu este de la pantofii de dans. Ci de la pantofii prost lucrați, nepotriviți, care nu susțin piciorul și/sau sunt realizați cu materiale de slabă calitate.

La bătrânețe să ai articulații și picioare fericite

Nu te gândi strict la preț atunci când cauți pantofi pentru dans. Însă nici nu trebuie să dai un salar întreg pe o pereche ca să găsești ceva de calitate. Discută cu vânzătorul. Cere o poză reală a produsului. Dacă satinul pantofilor este șifonat, pantofii nu stau drepți pe o suprafață plană și parcă acum sunt scoși din mașina de spălat, atunci ceva nu e bine. Suntem invadați de produse chinezești, pentru că prețul lor este mic datorită materialelor de calitate inferioară. Dar nu uita că în final este mai rentabil să investești într-o pereche de pantofi de dans care să te țină luni bune, decât în perechi ieftine ce trebuie schimbate la fiecare 2 luni pentru că s-au lărgit.

Zile minunate în pași de dans 🙂 Să îți iubești picioarele ca pe tine însăți!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *