Diferența între pantofi de dans latino și pantofi de stradă

pantofi de dans latino si pantofi de dans sportiv

Când eram mică nu înțelegeam de ce nu puteam să vin cu săndăluțele mele roz la antrenament. Îmi plăceau atât de mult. Dar eu trebuia să dansez în cele negre. În pantofi de dans latino. Altfel nu aveam voie să calc în sală. După o vreme am înțeles de ce. Sper ca acest articol să vă ofere o imagine mai clară despre ce înseamnă un pantof de dans și de ce nu dansăm altfel.

  1. Cum te miști în dans nu te miști pe stradă – Pantofi de dans latino vs pantofi stradă

Cred că e destul de clar. Piruetele, schimburile de greutate, mișcările super rapide, de multe ori pe vârfuri, sunt chestii care le faci în studioul de dans. Pe stradă lucrurile se petrec total diferit. Așa că ai nevoie de o talpă mai rigidă. Nu de pantofi de dans latino. Ca să nu simți fiecare pietricică și denivelare de pe drum.

În schimb, când dansezi ai nevoie să simți podeaua. Să fii una cu suprafața pe care aluneci. Iar picioarele să îți fie ușoare. De aceea ai nevoie de echipament adecvat. Nu contează că faci dans de performanță sau e un simplu hobby. Corpul tău nu face zilnic aceste mișcări. Și trebuie protejat cu echipament corespunzător.

E ca și cum ai merge la sala de forță cu balerini în loc de adidași. Poți face mișcările, doar că rezultatele vor fi diferite. Și la un moment dat vor apărea și durerile. Și crede-mă, pe urmă sunt mai multe costuri cu doctorii decât cu papucii.

2. Poți face un dans super bun, sau unul mediocru

Pantoful potrivit face diferența între un dans foarte bun și un dans prost, poate chiar ridicol. Din păcate unora le ia zile sau luni. Iar altora chiar ani întregi pentru a realiza acest lucru. O piruetă perfectă iese doar cu pantofi de dans latino buni. Orice alt echipament va îngreuna mișcarea sau o va face imposibilă. Dacă vrei să evoluezi repede în dans, să îți iasă schemele complexe, atunci echipează-te cum trebuie. Altfel pierzi timp, bani, nervi și te mai alegi poate și cu dureri în corp.

3. Murdăria de afară trebuie să rămână afară.

Praful si mizeria de pe stradă nu au ce căuta în studioul de dans. Nici pietricelele. În timp vor zgâria suprafața. Parchetul nu va mai fi la fel de fin. Și dansatorii nu vor mai aluneca la fel de bine. De asta există vestiar pentru ca fiecare să se schimbe și să își încalțe papucii de dans.

Fetelor, pantofii de dans sunt esențiali atunci cand urmați cursuri de salsa, bachata, dans sportiv, etc. Pentru că sunt proiectați special pentru a vă oferi echilibru, flexibilitate, stabilitate în mișcări. Talpa este foarte diferită de cea de stradă. Este construită pentru a putea aluneca atunci când e nevoie. Dar și pentru a avea aderență bună. Așa că nu mai stați pe gânduri. Dacă vreți să dansați bine, alegeți cât mai repede pantofi de dans latino de calitate. Și dați bice unor frumoase mișcări 🙂

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *