Tango in Castelul Corvinilor – Se anunta o zi de poveste!

gothic milonga castelul corvinilor

Tango în castelul Corvinilor – pentru că tango-ul argentinian prinde tot mai mult contur și in România.

Comunitatea de dansatori ai acestui stil este în continuă creștere și evenimentele devin tot mai atrăgătoare. Un astfel de eveniment, la care trebuie neapărat să participi, este Gothic Milonga pe 29 septembrie la impresionantul Castel al Corvinilor. Timp de o zi întregă, cei mai rafinați domni și cele mai elegante domnițe vor da viață bătrânului castel.

Gothic Milonga Castelul Corvinilor – Un vis devenit realitate!

Inițiativa acestui eveniment fascinant îi aparține lui Alin Bogdan, fondatorul Otros Aires Deva. Totul a fost un vis vechi devenit în sfârșit realitate. “De ceva timp m-au vizitat niște prieteni din Cluj și am decis să îi invit să vizităm Castelul Corvinilor. În timp ce treceam din cameră în cameră am ajuns în sala Dietei, o încăpere extraordinară, din toate punctele de vedere… Atunci pur și simplu ca o străfulgerare mi-am spus: Aici voi organiza un eveniment de tango!

Visul lui Alin a devenit realitate și prima ediție s-a bucurat de un mare succes. 30-40 de perechi de dansatori de o eleganță desprinsă din poveste. Mulți turiști au stat pe margine captivați de ceea ce se întâmpla în Sala Dietei.

Prima ediție a însemnat și primul dans demonstrativ oferit de către Alin și partenera sa, Alexandra. Un demo plin de pasiune, emoție, și stare de bine, care a convins încă o dată că trebuie să înveți acest dans cât mai repede cu putință.

Cum se va desfășura Tango-ul in castel?

Ediția Gothic Milonga, din 29 septembrie 2018, îl va avea ca invitat pe TDj Claudiu Grosaru, iar milonga se va desfășura în intervalul orar 13.00 – 21.00. Seara se încheie cu un afterparty in John’s Club Deva.

  • 29 sept – Milonga în Castelul Corvinilor – 13.00 – 21.00
  • 29 sept – AfterParty în Jhon’s Club Deva – 22.00
  • 30 sept – Milonga Otros Aires la Cercul Militar Deva – 12.00-18.00

Dacă weekendul acesta vei ajunge la castel este bine să știi că Gothic Milonga nu este o petrecere oarecare. Dansatorii de tango sunt cunoscuți pentru rafinamentul lor, buna creștere și pentru respectarea unor reguli importante de etichetă. Codul de conduită rămâne valabil și la castel: Se impune o ținută elegantă, cochetă, specifică locației și o atitudine de tanguero.

Otros Aires Deva – Cine sunt

Otros Aires este comunitatea de dansatori tango din Deva, un grup de oameni open-minded, cu idei inovative, ce dansează din pură plăcere tango clasic, alternativ, nuevo sau fusion. “Ne place noul, ne place să fim excentrici uneori. Nu ne punem embargouri ci ne spunem că încă mai sunt multe de descoperit și multe de îmbunătățit. Nu urmăm ideea, paradigma nimănui, ci luăm, culegem mai de peste tot, de la fiecare maestru, ce credem că ne este de folos și punem în dansul nostru. Picanteriile și felul nostru de a fi ca dansatori este ceva ce ne caracterizează și cred că fiecare are așa ceva. Cu părare de rău o spun, dar lumea nu ar trebui să copieze ci să se autodescopere. Habar nu avem ce putem! ” Alin Bogdan.

Dacă cochetezi cu ideea de a învăța tango dar încă nu ai avut curajul să începi, probabil că răspunsurile lui Alin te vor motiva să faci primii pași.

Cine poate învăța să danseze tango? Ce trebuie să știe un începător?

Alin Bogdan: Tango-ul este o stare de a fi cu mulți de “i”. Însă sunt necesare câteva lucruri: trebuie să îți placă, să ai deschiderea sufletească necesară, să treci peste clișeele și șabloanele lumii în care trăim (și aici mă refer la etichete, critici, frici, statut social, etc). Și poate cel mai important lucru este să știi să primești și să dăruiești pentru că la asta se reduce ” capitalismul tangoului” .Foaie verde de dai ai… de nu…ia nu da să vezi cum n-ai!”

Ce înseamnă tango-ul pentru tine?

Alin Bogdan: Tango-ul mă reprezintă. În trecut am practicat dans sportiv…mi-a fost de folos, dar filosofia din spatele tangoului depășește ideea de dans. Te duce undeva în domeniul chimiei sufletești, iar acest lucru este greu de reprezentat în cuvinte. Orice om care dansează tango sunt convins că simte acel senzațional ce se produce. Este ca o flacără ce mereu stă aprinsă.

Am început să predau tango pt că felul meu de a fi, și trecutul și prezentul meu profesional, m-a ajutat și mă ajută să pot preda. Nu sunt profesor, sunt militar de la 14 ani. Știu ce înseamnă să asculți, să fii ascultat, să conduci și să fii condus. Să le explici celorlalți printr-o metodică dusă de la un nivel jos la un nivel sus, să lași de la tine, să fii camarad, să creezi împreună cu celălalt. Și să fii imaginativ… plus alte aspecte pe care mediul cazon ți le creează.

De toate aceste aspecte este nevoie pentru a deveni un instructor de tango, iar eu consider, fără mândrie, că le am și sunt recunoscator trecutului meu pentru momentele grele: Oare la ce îmi sunt mie de folos toate acestea ce le fac?…acum căpătă conotație. Restul… E CAMINAR!

Câteva sfaturi pentru cei care încă nu au curaj să vină la cursurile de tango?

Alin Bogdan: Mai țineti minte când eram cu toții mici și ne plăcea de o ea sau un el și nu aveam curaj să ne ducem și să îi spunem ce se preterece în sufletul nostru? Pentru că ne era rușine. Credeam că vom fi penibili că mai apoi va rade lumea de noi!?… Cam așa este cu Tango.. Mergeți către EL și îmbrățișați-l… Nu veți avea nimic de pierdut ci doar de câștigat!

Pe Alin Bogdan și pe dansatorii Tango Otros Aires Deva îi vei întâlni în acest weekend la Gothic Milonga. Dacă e tango, atunci să fie Tango in Castel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *