5 curiozități fascinante despre dans!

curiozitati despre dans

Cele mai vechi dovezi indică faptul că indienii au inventat dansul undeva acum 9000 de ani. Apoi cultura dansului s-a modernizat pătrunzând în Grecia și China.  În acest articol vei afla încă 5 curiozități fascinante despre dans.  De la tratamente prin dans, limita de vârstă până la efectele asupra stomacului tău și rolul în digestie.  

1.  Știai că dansul poate vindeca natural anumite afecțiuni?

Efectele dansului asupra minții și trupului sunt uimitoare. Tot mai mulți psihologi, terapeuți și instructori folosesc dansul în scop terapeutic. Tot mai mulți pacienți ajung să fie tratați cu succes de depresie și anxietate prin terapiile ce implică dans. Diabetul este ameliorat. Inima devine mai sănătoasă. Imunitatea mai bună, și energia întregului organism crește. Neurologii susțin că prin dans îți imbunătățești funcțiile cerebrale, memoria și previi chiar nemiloasa boală Alzheimer!

2. Știai că fiecare om se naște cu capacitatea de a dansa?

Chiar dacă poți să juri că nu ai nici o treabă cu dansul…. să știi că de fapt ai. Fiecare om se naște cu o mișcare ritmică. Care mai apoi se imbină cu ritmul naturii. Unii suntem conștienți de asta, alții nu. Cert este că fiecare avem potențialul de a dansa! Privește copiii cât de bine își pot manifesta emoțiile pe melodiile preferate. Este fascinant! Păcat că mulți dintre cei mici, după ce ajung adulți uită că puteau face asta.

3. Știai că nu există limită de vârstă ca să dansezi?

Cel mai bun exemplu este cel al lui John Lowe. La vârsta de 79 de ani s-a apucat de balet. Iar la 91 de ani încă dansează! Așadar atâta timp cât poți sta în picioare, tu îți stabilești limita de vârstă și capacitatea de a dansa.

4. Știai că dansul face minuni pentru sistemul digestiv?

Când dansezi îți stimulezi toți mușchii din corp. Asta înseamnă că și cei din zona abdominală. Nu degeaba mulți oameni observă că după ce dansează tulburările digestive dispar. Tranzitul intestinal este mult îmbunătățit și organele sunt mai vesele.

5.  Știai că dansul este foarte benefic pentru relația de cuplu?

Cuplurile își imbunătățesc comunicarea, își testează limitele, ajung să se cunoască mai bine și își îmbunătățesc viața sexuală. Dansatul frecvent in cuplu face minuni. Crește încrederea între cei doi. Multe cupluri susțin că au ajuns să se cunoască mai bine, deși erau împreună de peste 10 ani.

Stii și alte curiozități despre dans care te fascineaza? Lasa-ne un comentariu mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *