Distanțarea și izolarea socială cu care ne confruntăm în aceste zile este grea. Cu toții ne dorim să fim uneori singuri, însă această izolare de ceilalți ne poate afecta atât fizic (cardiovascular, hormonal, creștere în greutate), cât și psihic.
Dansul este o formă de terapie. În ultimii ani s-au făcut mai multe studii pentru evaluarea terapiei prin dans asupra stării fizice și mentale a unei persoane. Rezultatele au fost mai mult decât satisfăcătoare, iar practicarea dansului în scop terapeutic a câștigat tot mai multă popularitate.
Mai jos găsești 8 motive pentru care cu toții avem nevoie de mai mult dans în viețile noastre chiar acum. Chiar în aceste momente pline de dezorientare și frustrare.
1. Dansul te ajută să elimini stresul
Te simți copleșit de știri sau de munca pe care trebuie să o faci online? Sau poate pur și simplu te simți frustrat de încă o zi pe care trebuie să o petreci izolat în casă? Crede-mă nu este nimic mai bun pentru sufletul tău decât o sesiune bună de dans. Îți limpezește capul și gândurile instant.
2. Te face să te ridici din pat.
Netflix-ul e mai puțin tentant când știi că la ora 18 îți începe cursul preferat de dans. Cu toată lenea, te ridici din pat, ieși din pijamale, te aranjezi și ești gata de mișcare. Energia este contagioasă și vei înota în starea de bine înainte să îți dai seama. Avem deja instructori de dans extraordinari în România care au lansat cursuri de dans online. N-ai cum să mai zici acum că nu poți ajunge la un curs de dans. Ești doar la un click distanță.
3. Te conectează cu ceilalți.
Faptul că au apărut deja party-uri de dans virtuale nu este o coincidență. Ne este dor de interacțiunea socială de dinainte. Puține chestii facilitează atât de bine acest lucru, precum o face dansul în compania virtuală a celorlalți.
4. Te ajută să îți creezi un ritual.
Faptul că ai un program și că trebuie să fii undeva la o anumită oră îți poate oferi sens și normalitate în această perioadă. Dansatorii știu cel mai bine astaȘ Nu se simt compleți dacă nu și-au exersat mișcările cât de puțin în fiecare zi. Chiar dacă acum sala de dans este în sufragerie. Ș)
5. Îți scoate creierul din monotonie
E foarte posibil ca acum să petreci mai mult timp cu ochii în ecran decât o făceai înainte. Și creierul tău are nevoie disperată de noi stimuli. Ce poate fi mai stimulant și mai sănătos pentru cerebelul tău decât să înveți un nou routine sau să memorezi coregrafia unui nou dans?
6. Îți amintește că ai un corp și că trebuie să ai grijă de el.
Dansul te face să te simți mult mai conectat cu tine. Te face să îți conștientizezi mai bine corpul și să îl înțelegi în profunzime. Niciodată aceste senzații și momente nu au putut fi mai prețioase decât acum.
7. Este drumul către frumos.
Dansul este frumusețe. Iar în aceste vremuri ciudate cu toții avem nevoie de mai multă frumusețe în viețile noastre.